Yazarlar

  • Ahmet Baki Yerli

    Ahmet Baki Yerli

    (8) Kitap

    1983 yılında Kahramanmaraş’ta doğdu. İlk ve orta öğrenimini burada tamamladı. Erzurum Atatürk Üniversitesi Matematik Öğretmenliği bölümünü bitirdi. 2007 yılından beri öğretmenlik mesleğini icra etmektedir. Yazı hayatına öğrencilik yıllarında kaleme aldığı bilim kurgu öyküleriyle başladı. Öğretmen olduktan sonra öğrencilerin muhakeme yeteneğini geliştirdiğine inandığı zekâ oyunları üzerine uzmanlaştı. Araştırmaları çeşitli makale ve tez çalışmalarında kaynakça olarak kullanıldı. Beyin Avcısı serisi ile çocukluğundan bu yana hayalini kurduğu macera ve bilim kurgu hikâyelerini zekâ oyunları ile harmanlayarak romanlaştırdı.

    Yazarın Tüm Kitapları
  • Ayşe Saliha Emon

    Ayşe Saliha Emon

    (5) Kitap

    1987 yılının öğretmenler gününde Kütahya’da doğdu. Bundan dolayı hep öğretmen olacak çocuk gözüyle bakıldı. İlk ve orta öğretimini Kütahya’da tamamladı. Aydın Üniversitesi, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık bölümünü kazanarak beklentileri boşa çıkardı. Henüz hiçbir şeyin reklamını yapamadı. Ama metin ve hikaye yazarlığı yaptı. Kısa filmler yazdı, hatta bir tanesi ödül bile aldı. Ayrıca evlendi, bir de oğlu oldu.

    Yazarın Tüm Kitapları
  • Ayşegül Bayındır

    Ayşegül Bayındır

    (2) Kitap

    Yazar 1987 yılında Ankara’da dünyaya geldi. 2010 yılında Balıkesir Üniversitesi Sosyoloji Bölümünden mezun olduve sonraki yıl pedagojik formasyon eğitimini tamamladı. Oyun terapisi, NLP, Montessori eğitmenliği, çocuk resimleri analizi, disleksi eğitmenliği, yaratıcı drama, masal terapisi, akıl ve zekâ oyunları eğitmeliği eğitimlerini aldı. Eğitimin hayat boyu devam etmesi gerektiğini düşünen yazar, İstanbul Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümüne devam etmektedir. Yazar, geleceği inşa edecek çocukların sağlıklı yetişebilmesi için önce ebeveynlerin kendisini yetiştirmesi gerektiğini düşünmektedir.

    Yazarın Tüm Kitapları
  • Cengiz Kılınç

    Cengiz Kılınç

    (1) Kitap

    1983 yılında Antalya’da dünyaya geldi. İlköğrenimini ve ortaöğrenimini Antalya’da tamamladı. Küçüklüğünden beri hayalini kurduğu öğretmenlik mesleğine adım atmak için Karadeniz Teknik Üniversitesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliğini bitirdi. İlk görev yeri olan Hakkâri Çukurca Şehit Bilal Soybilgiç Ortaokulundan sonra İstanbul Pendik Abdullah Acar Ortaokulunda görev yaptı. Kendini farklı alanlarda geliştirmeyi seven yazar, İstanbul’da aday futbol hakemliği ve satranç antrenörlüğü yaptı. Onun için her şey “Benim bir hayalim var!” cümlesiyle başladı. Aynı okulda görev yaptığı Serap Emine AKYÜZ ile hayalin kelimelerle ete kemiğe büründüğü eserler meydana getirdi. Hâlen İstanbul Tuzla İbni Sina Ortaokulunda görev yapan yazar, evlidir ve Cengizhan ile Ceylin’in babasıdır.

    Yazarın Tüm Kitapları
  • Cihangir Defterdar

    Cihangir Defterdar

    (4) Kitap

    1986 yılında Kayseri'de doğdu. İlk ve orta öğrenimine Kayseri'de devam eden yazar lise ve üniversite eğitimini Ankara'da tamamladı. Ardından başladığı yüksek lisans eğitimini Bursa'da başarıyla sonuçlandırdı. Öğretim hayatına doktora çalışmalarıyla devam etmektedir. İlkokul yıllarında yazdığı öykülerle öğretmenlerinin dikkatini çekip yazmaya gönül verdi. Birçok öykü, deneme ve kurmaca kaleme aldı. Eserleri çeşitli dergi ve internet sitelerinde yayımlandı. Farklı polisiye romanlarda editörlük görevini üstlendi. Halen bir çok roman ve senaryo projelerinde görev almaya devam etmektedir.

    Yazarın Tüm Kitapları
  • Ebru Alemdağ

    Ebru Alemdağ

    (3) Kitap

    Aslen Trabzonlu olan yazar 1985 yılında Tekirdağ’da doğdu. İlk ve orta öğrenimine burada devam ettikten sonra üniversite eğitimini Edirne’de, ardından başladığı yüksek lisans eğitimini Tekirdağ’da tamamladı. Çok küçük yaşlarda başlayan kitap sevgisi ilerleyen yaşlarda yayıncılıkla kesişti. Farklı türdeki bir çok kitapta editörlük görevini üstlendi ve bir çok romanda içerik danışmanlığı yaptı. Son yıllarda gençlik kitaplarına yoğunlaşmış olup halen bu alanda çalışmalar yapmaktadır.

    Yazarın Tüm Kitapları
  • Ebru Tulum

    Ebru Tulum

    (3) Kitap

    Ebru Tulum, 1979 yılında polis memuru bir baba ve ev hanımı bir annenin ikinci kızı olarak Beyoğlu’nda dünyaya geldi. Beyoğlu Ticaret Lisesindeki eğitiminin ardından Anadolu Üniversitesi Halkla İlişkiler Bölümünden mezun oldu. Uzun bir süre birçok üst düzey kurumsal firmada reklam müdürlüğü, reklam grup koordinatörlüğü ve satış direktörlükleri pozisyonlarında medya sektöründe görev yürüttü. Uzun süreler boyunca katıldığı yurt dışı seyahatlerindeki gözlemleri, tarih ve biyografi alanlarında çeşitli sosyal platformlarda makale ve denemeler hazırladı. Ebru Tulum Bayrak evli ve bir kız çocuğu annesidir.

    Yazarın Tüm Kitapları
  • Elena Calderone

    Elena Calderone

    (1) Kitap

    Müzisyen bir anne-babanın ilk çocuğu olarak İtalya’nın Bolonya şehrinde dünyaya geldi. Ailesinin mesleği nedeniyle Avrupa’da ve Asya’da birçok ülkede yaşama fırsatı buldu ve gittiği yerlerin kültürünü incelemek en büyük tutkusu oldu. Bu onun eğitim hayatını önemli ölçüde etkiledi ve yükseköğrenimini sanat tarihi alanında yaptı. Dünyayı güzelleştirenin “sanat” olduğuna inanan yazar, öğrencilik yıllarında hayalini kurduğu Sanatın Harikaları isimli seriyi gençler için kaleme aldı.

    Yazarın Tüm Kitapları
  • Emine Serap Akyüz

    Emine Serap Akyüz

    (2) Kitap

    Aslen Trabzonlu olan yazarımız 1981 yılında Zonguldak’ta doğmuştur. İlköğrenimini ve ortaöğrenimini Zonguldak’ta tamamlamıştır. Sakarya Üniversitesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliğinden mezun olduktan sonra ilk görev yeri olan Düzce’de öğretmenliğe başlamıştır. Tayin dolayısıyla geldiği İstanbul’da on iki yıldır çalışmaktadır. İlk günkü heyecan ve on dört yıllık tecrübeyle mesleğine âşık bir öğretmen olarak görevine devam etmektedir. Ortak bir hayalin gerçeğe dönüşmesinde yol arkadaşlığı yaptığı Cengiz KILINÇ ile birlikte yazdığı bu ilk kitabı, küçük meleği Duru’ya ve mezun ettiği ve edeceği tüm öğrencilerine ithaf etmektedir.

    Yazarın Tüm Kitapları
  • Ferhat Taştekin

    Ferhat Taştekin

    (1) Kitap

    1988 yılının Temmuz ayında Denizli’nin Çivril ilçesinde dünyaya gelen yazar, öğrenimini Şevkiye Özel Anadolu Öğretmen Lisesi ve Muğla (Sıtkı Koçman) Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkçe Eğitimi Bölümünde tamamlamış yani eğitim hayatının büyük bir kısmını öğretmenlik eğitimine adamıştır. 2011 yılında başlayan öğretme, dolayısıyla öğrenme serüveni hâlâ devam etmekte olan yazar, bugün Muğla Ula’nın bir köy okulunda Türkçe öğretmenliği yapmaya devam etmektedir. Kendini bildi bileli yazmaya olan merakı sayesinde önce ciddi televizyon kanallarının kültür programları için senaristlik sonra da soru bankası yazarlığı yapan yazar en sevdiği şey olan kurgusal yazarlığa resmî olarak bu kitabıyla adım atıyor. Evli ve bir kız babası olan yazar, “Hem bir öğretmen hem de bir baba olarak çocuklarımın nasıl kitaplar okumasını isterim?” anlayışıyla çıktığı bu yolda, arayışını “Kayıp Dostlar” kitabıyla sürdürüyor.

    Yazarın Tüm Kitapları
  • Meliha Çalıkuşu

    Meliha Çalıkuşu

    (1) Kitap

    Yazar çeyrek asırlık ömrü boyunca kitaplarla arkadaşlık etmeyi çok sevdi. En çok da kitapların kapısını açtığı hayaller dünyasında keşfe çıkmayı sevdi. Bir gün kendi hayal dünyasının kapılarını insanlara açmak, onları davet etmek istedi ve bu maceraya çıktı. Kitaplar dışında, yazmayı, çizmeyi, boyamayı ve oyun oynamayı çok sever. Ayrıca uzak diyarlarda bir ülkeyle özel olarak ilgilenmekte ve o konuda ciddi araştırmalar yapmaktadır. Yazarın bildiği en önemli şey ise insanın kalbinde bulunan mızrağın, dünya üzerindeki bütün silahlardan, şanssızlıklardan ve kötülüklerden daha güçlü olduğudur. İnsanın kalbindeki mızrağın ne olduğunu öğrenmek isterseniz kendisine sorabilirsiniz.

    Yazarın Tüm Kitapları
  • Merve Meydan

    Merve Meydan

    (1) Kitap

    1987 doğumlu olup, lisede çocuk gelişimi bölümünü seçmesiyle birlikte çocukları daha yakından tanıma fırsatı bulmuştur. Eğitimini tamamladıktan sonra özel okullarda on yıldan fazla görev yapmıştır. Mesleği dışında da yeteneklerinin olduğunu fark ederek fotoğrafçılık ve butik pastacılık çalışmalarıyla da ismini duyurmuştur. Enerjik ve çok yönlü kişiliğiyle dikkat çeken yazar, daha fazla çocuğa faydalı olabilmek için açtığı sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar ile eğitimcilerin ve ebeveynlerin beğenisini kazanmıştır. Bu kitap ile hikâye yazma yeteneğini keşfe çıkan yazar, evli ve iki kız annesidir.

    Yazarın Tüm Kitapları
  • Murat Dinçer

    Murat Dinçer

    (2) Kitap

    1982 yılının sonbaharında İstanbul’da dünyaya geldi. Babasının mesleği dolayısıyla ilköğrenim ve ortaöğrenimini yurdun çeşitli illerinde tamamladı. Balıkesir Üniversitesi İşletme Bölümünü bitirdi. 2007 yılından beri özel sektörde finans alanında çalışmaktadır. Edebiyat dünyasına editörlük ve çevirmenlik yaparak adım attı. Yazarın “Belki ileride bir gün…” diyerek ertelediği yazı hayatı ise sevdiklerinin kendisini teşvik etmesiyle başladı. GAME serisi ile kitapseverlerin karşısına ilk kez çıkıyor.

    Yazarın Tüm Kitapları
  • Nalan Sarıkaya

    Nalan Sarıkaya

    (1) Kitap

    Konya’nın Ereğli ilçesinde 1989 yılında doğdum. Lisans eğitimimi Atatürk Üniversitesinde tamamlayarak hayalim olan mesleğe, öğretmenliğe merhaba dedim. Yeni mezun, idealist bir öğretmen olarak Hakkari’nin Çukurca ilçesinde meslek hayatıma başladım. Heyecanla çıktığım bu uzun yolda minik yüreklere, dünyaevine girdiğim Samsun’da dokunmaya devam ediyorum. En sevdiğim şey öğrencilerimle oyun oynamak ve onlara masal anlatmak iken bir anda kendimi çocuk öyküleri yazarken buldum. Hâlâ çocukların büyüsüne ve oyunun iyileştirici gücüne inanan bir okul öncesi öğretmeni olarak görevimin başındayım.

    Yazarın Tüm Kitapları
  • Ömer Burak Çınar

    Ömer Burak Çınar

    (2) Kitap

    1989 yılında İstanbul’da doğdu. İlk ve orta öğretimine Sakarya’da devam eden yazar, lise ve üniversite eğitimini İstanbul’da tamamladı. Ayrıca tiyatro, yazarlık, oyunculuk, diksiyon gibi alanlarda çeşitli eğitimler de aldı. İlkokul yıllarında yazdığı şiirlerle, yazarlık sanatına gönül verdi ve kendini her geçen gün daha da geliştirmeye çalıştı. Birçok şiir, söz, senaryo, tiyatro oyunu kaleme aldı. Halen çeşitli internet sitelerinde yazıları yayımlanmaya devam etmektedir. Ayrıca oyunculuk ve yönetmenlik yapmaktadır. Tebessümün en faydalı ilaç olduğuna inanan yazar, geleneksel Karagöz – Hacivat perde tiyatrosu örneklerini de sunmaktadır.

    Yazarın Tüm Kitapları
  • Orhan Toker

    Orhan Toker

    (1) Kitap

    Türk araştırmacı yazar ve bilişimcidir. İlk, orta ve lise eğitimini İstanbul’da tamamlamıştır. Ardından 1990 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi’nden mezun olmuştur ve iki yıl boyunca aktif olarak mimarlık mesleğini sürdürmüştür. Ancak kendisini bilişim sektörüne daha yakın görerek bu alana yönelmiş, 1994 yılında ise kendi bilişim şirketini kurmuştur. 2019 yılına kadar çalışmalarını, yöneticisi ve ortağı olduğu şirketinde yürüttükten sonra, şirket bünyesinden ayrılarak serbest çalışmayı benimsemiştir. Özellikle teknolojinin çocuklar üzerindeki etkileri, dijital dünyada ebeveynlerin farkındalık kazanması gibi konuları inceleyerek ülke çapında seminerler, konferanslar vermektedir. Araştırmalarına dair bulgularını ise sosyal sorumluluk bilinciyle, blog sayfasında ve sosyal medya hesaplarında yayımlamaktadır. Psikoloji ve felsefeyle de ilgilenen Toker, hâlen bilişim danışmanlığı ve sosyal medya yöneticiliği yapmaktadır. 2005 yılından bu yana Neslihan Leyla ile evlidir, bir kız babasıdır. ORHAN TOKER

    Yazarın Tüm Kitapları
  • Öznur Çolakoğlu Cam

    Öznur Çolakoğlu Cam

    (3) Kitap

    1981 yılının Nisan ayında Bursa’da doğdum. Aynı şehirde yürüdüm, koştum. Hatta o kadar çok koştum, atladım ve düştüm ki o zamanlardan kalan izler hâlâ dizlerimde. Pişman mıyım? Hayır tabii ki... Bir de çok kitap okudum. Hatta babam gözlerini bozacaksın deyip lambayı kapattığında, kendi yaptığım el feneri ile yorganın altına gizlenip gizli gizli okuyacak kadar... Pişman mıyım? Tabii ki hayır... Büyüdüm de değiştim mi sanki? Nerede?!! Hâlâ hoplayıp zıplıyor, ağaç tepelerine, dağa, bayıra tırmanmaya bayılıyorum. Oğlum Osman Erdem’le bisiklete biniyor, kızım Zeynep Sena’yla kelimelerle ve oyuncaklarla oyunlar oynuyorum. Okuyup üretmek, şarkı söylemek, seyahat edip yazmak hayatta en sevdiğim şeyler. Sınıfımdaki onlarca çocuğumla da eğlenip gülüyorum, düşünüp üretiyorum. Biraz da birlikte gülelim ve düşünelim istedim. Ay ne çok şey yazdım. Yeter, değil mi? Bence de yeter. Siz okumaya başlayın, ben en kısa zamanda yeni bir kitapla karşınızda olurum. Merak etmeyin..

    Yazarın Tüm Kitapları
  • Ruth Hatfield

    Ruth Hatfield

    (3) Kitap

    Yazar, Cambridgelidir. Saha arkeoloğu olduğu için biraz fazla gezer. İlham için iyi bir iş! Ruth, ömrünün büyük kısmında sadece hoşuna gittiği için hikâyeler yazar. Bununla birlikte, keşfetmeyi sevdiği şey; hayal gücünün bize hayatlarımızı olağanüstü yapmamız için sınırsız imkânlar verme şeklidir. Boş vakitlerinde kitapları yer(!), atların üstünde dörtnala koşar ve bisikletinde pedal çevirip çok fazla kemik kırmamaya çalışır.

    Yazarın Tüm Kitapları
  • Şehri Madan

    Şehri Madan

    (6) Kitap

    Aslen Samsun’lu olan Yazar iki çocuklu bir ailenin ilk göz ağrısı olarak dünyaya geldiğinde; “Berlin duvarı” yıkılalı dört ay olmuştu. Taşı toprağı altın şehir İstanbul’a göç ettiklerinde; Turgut Özal Türkiye’nin sekizinci Cumhurbaşkanıydı. İlk karne sevincini, evlerinin arka balkonundan seyrettiği İlköğretim Okulunda yaşamıştı. Derste yaptığı Türkçe betimlemeleri Fatih öğretmeni tarafından çok beğenilmiş; bu ona Edebiyat’ı sevdiren ilk adım olmuştu. Üniversitesi öğrencisiyken çalışma hayatı da beraberinde gelmişti. Diplomasını alıp mezun olduğunda ise o artık evliliğindeki ilk yılı geride bırakmıştı. Susturulamayan savaşlara inat kitaplar konuşsun dedi ve umuda bir kandil de o yaktı. Bugün; çocuk gelişimi alanında çalışmalar yaparak, okuyarak, yazarak ve şükrederek geçiriyor günlerini. Güzel bir ailede büyüyüp güzel bir aile kurabildiği için…

    Yazarın Tüm Kitapları
  • Semra Aydın

    Semra Aydın

    (2) Kitap

    Merak etmeyi ve soru sormayı hiç bırakmadım. Çünkü beni büyüten takvim yaprakları değil, sorularım ve cevaplarım oldu. Bu merakla başladığım mesleğimde sınıf öğretmenliğinden devşirme üstün yetenekliler öğretmeni oldum.  Eğitimde hikâyelerin ve dramanın önemini bildiğimden çalışmalarımda olabildiğince ikisini de kullanmaya çalışıyorum. Aklını oyunlarla bozmuş biriyim. Bulduğum her fırsatta yeni oyunlar tasarlıyor ve bu oyunları başkalarıyla da paylaşmaya çalışıyorum. Oyunu ve bilimi birleştirdiğim oyunlubilim tekniğiyle “Nasıl daha eğlenceli ve etkili öğretiriz sorusuna” cevap arıyorum. Bu soruları ve cevaplarımı #oyunlubilim etiketiyle paylaşıyorum. İki çocuğum, her durumda yanımda olan sevgili eşim ve öğrencilerim öğrenme serüvenimdeki yol arkadaşlarım…

    Yazarın Tüm Kitapları
  • Yiğit Recep Efe

    Yiğit Recep Efe

    (11) Kitap

    “Gördüğümüz her şey bir ‘hayal’ ile başladı...” diyen yazar kendini iflah olmaz bir hayalperest olarak tanımlamaktadır. Memleketi Balıkesir’dir ve 1982’nin Mayıs ayında Tekirdağ’da doğmuştur. İlk gençlik yıllarında şiirle başlayan edebiyat sevgisi, bir başka edebiyat severle evlendikten sonra artarak devam etmiştir. Balıkesir Üniversitesi İşletme Bölümünden mezun olduktan sonra uzun yıllar eğitim ve organizasyon sektöründe yöneticilik yapmıştır. Ülkemizde gençlere yönelik yayıncılığın ve eğitimin güçlendirilmesi gerektiğini düşünerek bu alana yönelmiş ve bir çok proje geliştirmiştir. Problem Çözme Teknikleri, Hayal Kurma Teknikleri, Etkin Liderlik ve Proje Yönetimi gibi konularda eğitimler vermenin yanı sıra yaşam koçluğu da yapmaktadır. Hâlen kurucuları arasında yer aldığı Acayip Kitaplar’ın yayın yönetmenliğini yürütmektedir.

    Yazarın Tüm Kitapları